Een vision systeem

Het is wettelijk verplicht dat farmaceutische verpakkingen voorzien worden van specifieke informatie, zowel over het product dat ze bevatten als over de herkomst ervan. Om er zeker van te zijn dat deze informatie correct is en dat de codering goed werd aangebracht is een kwalitatieve productcontrole noodzakelijk. Het is echter onmogelijk om elke verpakking met het menselijke oog na te kijken. Daarom kan men een dergelijke controle uitvoeren met een vision systeem.

Wat is een vision systeem?

Door middel van verschillende camera’s gaat een vision systeem de kwaliteit controleren van alle producten die in een productielijn passeren. Het vision systeem voert zo op een snelle en efficiënte manier een kwalitatieve productcontrole uit, en dit op verschillende vlakken. Zijn alle onderdelen aanwezig in de verpakking? Zijn er geen dubbele vullingen? Kloppen de kleuren? Bovendien kan een vision systeem deze controle uitvoeren bij diverse verpakkingsmachines, waaronder etiketteer- en blistermachines. Om specifieke tekstcontroles uit te voeren wordt een vision systeem bovendien uitgerust met OCV of OCR software. 

Wat is een vision systeem?

Deze staan respectievelijk voor Optical Character Verification en Optical Character Recognition. Voor verdere informatie over deze software verwijzen we graag naar de specifieke pagina over OCV/OCR controle. Ontdekt het vision systeem dat een bepaalde verpakking niet aan de eisen voldoet, dan wordt deze automatisch uit de productie verwijderd.

 

Correcte serialisatie en aggregatie dankzij een vision systeem

Traceerbaarheid en transparantie zijn twee begrippen die alsmaar belangrijker worden in de farmaceutische sector. Daarom is er het proces van serialisatie en aggregatie dat ervoor zorgt dat men op een betrouwbare manier de weg kan traceren die producten hebben afgelegd. Een vision systeem speelt hierbij een enorm belangrijk rol. Dit systeem gaat immers de unieke code van elk product of elke eenheid inlezen en controleren. Het gaat tevens de data die de code bevat vergelijken en doorsturen naar een database. Dankzij het vision systeem wordt de volledige informatie hier op een overzichtelijke manier opgeslagen, zodat ze steeds kan worden geraadpleegd wanneer men dat wenst.

Een vision systeem aangeboden door Codivex.

Een vision systeem aangeboden door Codivex

Een vision systeem betekent een absolute meerwaarde voor elke productie. Codivex is gespecialiseerd in het bouwen en implementeren van vision systemen: wij maken voor onze klanten een vision systeem op maat dat perfect geïntegreerd kan worden in bestaande productielijnen. Op die manier realiseren we voor iedereen een optimale oplossing met een maximaal rendement. In deze rubriek vind je alvast meer informatie over een vision systeem, maar voor concrete inlichtingen of een afspraak kan je ons contacteren via het formulier op deze website.