Barcode verifier

De dag van vandaag worden bijna alle producten voorzien van een code die alle nodige informatie over het product in kwestie bevat. Informatie over de fabrikant, over de prijs, over de productiemethode, het artikelnummer en nog veel meer. Al deze info wordt opgeslagen in de vorm van een barcode, welke moet worden ingescand om de informatie te achterhalen. Het is dan ook van erg groot belang dat elke code duidelijk kan worden gescand en dat ze vrij is van fouten. Een kwaliteitscontrole door middel van een barcode verifier helpt om problemen achteraf te vermijden.

Wat is een barcode verifier?

Een barcode verifier is een apparaat dat kwaliteitscontroles uitvoert op verschillende soorten barcodes. Het werd specifiek ontworpen om barcodes te analyseren en om te controleren of ze goed leesbaar zijn. Een barcode verifier bekijkt eveneens of de code voldoet aan de internationaal geldende normen of aan de specifieke eisen die gesteld worden door de gebruiker. Na de controle wordt er een duidelijk verslag gegeven van de barcode check en kan er, indien nodig, worden ingegrepen. Een barcode verifier is een vrijstaand toestel dat buiten de productielijn gebruikt wordt.

Een barcode verifier is een apparaat dat kwaliteitscontroles uitvoert op verschillende soorten barcodes.
Een barcode verifier voor alle soorten barcodes.

Een barcode verifier voor alle soorten barcodes

Er zijn verschillende sectoren die gebaat zijn bij het gebruik van een barcode verifier. In de grafische sector wordt dit apparaat bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Wel is het belangrijk om een barcode verifier aan te kopen die past bij het specifieke gebruik. Om te beginnen zijn er 1D codes (de gekende streepjescodes) en 2D codes (meer gecompliceerde barcodes, zoals de QR-code).

Men kan een barcode verifier kopen die één van deze codes kan controleren, maar er zijn tevens apparaten die voor beide soorten gebruikt kunnen worden. Daarnaast zal ook de grootte van de te controleren codes mee bepalen welke barcode verifier de beste oplossing biedt.

 

Een barcode verifier op maat

Wil je een barcode verifier aankopen, dan is Codivex hiervoor het aangewezen bedrijf. Wij steunen op een diepgewortelde ervaring in de sector en doen er alles aan om ons constant te blijven bijscholen. Ons aanbod bevat verschillende soorten barcode verifiers zodat we voor elke situatie het gepaste toestel kunnen bieden. Elk van deze toestellen voert metingen uit conform de ISO-standaarden en garandeert een waterdichte kwaliteitscontrole. Aarzel niet en contacteer ons voor verdere inlichtingen over een barcode verifier. Wij geven graag advies op maat!