Codeersystemen

Het coderen van verpakkingen is meer dan ooit een noodzaak geworden. Zo is het niet alleen wettelijk verplicht, maar is het tevens nodig voor andere aspecten zoals bijvoorbeeld traceerbaarheid en productherkenning. Codivex is gespecialiseerd in het bouwen, leveren en implementeren van verschillende codeersystemen. We bieden onze klanten oplossingen op maat aan zodat zij hun producten snel en kwalitatief kunnen coderen. In deze rubriek geven we verdere inlichtingen over de codeersystemen die we aanbieden om te printen en/of te etiketteren.

Codeersystemen om te printen en etiketteren

De mogelijkheden om producten te coderen zijn enorm uitgebreid, alsook het aanbod van Codivex. Om te beginnen bieden wij bijvoorbeeld codeersystemen aan om te etiketteren en te printen. De labels worden in de machine zelf bedrukt en vervolgens aangebracht op de verpakkingen zoals de gebruiker dat wenst. Hiervoor bieden wij de Printess-serie van Eidos aan. Deze volautomatische codeersystemen zijn het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en maken van thermische printers. 

Codeersystemen om te printen en etiketteren.
Ze zijn makkelijk te bedienen en zijn beschikbaar voor verschillende printsnelheden en labelgroottes. Wil je meer weten over de codeersystemen die wij aanbieden om te printen en te etiketteren, bekijk dan ook zeker de pagina “Etiketteren en printen”.

Codeersystemen: TTR printer en TIJ printer

Naast de Printess-serie om te printen en etiketteren in één, kan je bij Codivex ook terecht voor verschillende soorten printers om variabele data af te drukken op diverse materialen. Bij dit type codeersystemen maken we een onderscheid tussen TTR printers en TIJ printers. Het eerste type gebruikt een lint of ribbon met droge inkt op. Een verwarmde printkop drukt dit lint tegen de ondergrond waardoor de inkt loslaat. De TIJ printers daarentegen werken met inktpatronen. Een verwarmingselement zorgt ervoor dat de inkt zich verplaatst onder invloed van een dampbel. Meer informatie over dit systeem vind je op de pagina “TIJ printer”. Uiteraard beschikt elk van deze codeersystemen over zijn specifieke eigenschappen, die mee bepalen in welke situaties de systemen het best worden ingeschakeld. Wij maken je graag wegwijs doorheen ons aanbod en geven professioneel advies, om zo uit te komen bij het voor jou meest geschikte apparaat.

Ontdek meer over de codeersystemen aangeboden door Codivex

Ons ruime gamma aan codeersystemen biedt voor elke productie een geschikt toestel. Vraag jij je af welke de beste en meest efficiënte manier is om verpakkingen in je bedrijf te coderen? Neem dan vandaag nog contact op met Codivex. Wij zijn gespecialiseerd in de bouw, de levering, de implementatie en de dienst-na-verkoop van codeersystemen. Aan de hand van jouw situatie geven we advies op maat en zorgen we ervoor dat het gekozen systeem perfect geïntegreerd wordt in de productielijn van jouw onderneming. Lees de verschillende pagina’s door onder deze rubriek, of vul het contactformulier in zodat wij je kunnen contacteren indien je meer uitleg wenst.

Ontdek meer over de codeersystemen aangeboden door Codivex.